Lotgenoten rouw

Het verlies van een dierbaar persoon door de dood is een ingrijpende gebeurtenis in ieders leven die rouw tot gevolg heeft. Gevoelens van verdriet, pijn eenzaamheid, boosheid of angst kunnen uw leven veranderen. Misschien ervaart u dat niets meer hetzelfde is. U merkt dat de realiteit van het verlies duidelijker wordt en u vraagt zich af of anderen dit ook zo ervaren. Hoe ga je met deze gevoelens van rouw om?

Deelname aan een lotgenotengroep biedt u de mogelijkheid om met mensen, die hetzelfde verlies hebben meegemaakt, hierover te praten. Dit kan herkenning, steun of troost tot gevolg hebben. U merkt dat u er niet alleen voor staat en u merkt dat u geen uitzondering bent in uw gevoelens. U voelt zich gehoord en hopelijk begrepen. U ontdekt dat ieder rouwproces uniek is. Nergens staat een tijd voor, er bestaan geen ‘regels’ voor rouwen. Vertrouw op uw eigen gevoel.

Voor wie
Voor een ieder die een partner door de dood verloren heeft. Ons advies is echter om minimaal vanaf 6 maanden na het overlijden aan de groep deel te nemen. Ook bestaat de mogelijkheid voor een lotgenotengroep voor jong volwassenen bij het verlies van een vader of moeder.

Voorafgaande aan deelname vindt een persoonlijk gesprek plaats.

De groep voor partnerverlies bestaat uit maximaal 8 personen.
Bij voldoende deelname starten we eind september en begin januari een lotgenotengroep voor partnerverlies. Er vinden 10 bijeenkomsten plaats. Als we eind september starten is de frequentie 1 x per 3 weken, anders twee wekelijks. De duur van de bijeenkomst is 2 uur.
Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema besproken dat betrekking heeft op voorkomende aspecten van een rouwproces. Zoals, hoe ervaar je het alleen zijn, waar haal je je kracht vandaan, voor jezelf zorgen, contact met familie en vrienden.  Deelnemers kunnen zelf ook een thema inbrengen.
De samenstelling en aantal bijeenkomsten van andere groepen vindt in overleg bepaald.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaats in het parochiecentrum naast de Laurentiuskerk, A.Verherentstraat 2 te Heemskerk.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Voorafgaande aan de 1ste bijeenkomst ontvangt u een schriftelijke uitnodiging. De rouwbegeleiders hebben een training bij de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding gevolgd. De begeleiders worden ondersteund door Socius.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Elsa Heyblok via 0251-236156 of martinenelsa@casema.nl

Datums 01-01-2022 t/m 31-12-2022
Periode -------