Opvoeden

Het opvoeden van kinderen is niet alleen heel leuk, het kan soms ook ingewikkeld zijn... Maak je je zorgen over het gedrag van je kind en weet je niet hoe je het aan kunt pakken? Luistert je kind niet of houdt het zich niet aan de regels? Wil je kind niet naar school of spijbelt hij of zij misschien? Of zie je dat je kind angstig of verdrietig is. Er kunnen veel oorzaken zijn.

Het is soms best lastig om contact te houden met je kind. Veel ouders worstelen hiermee. Het is fijn om hierover met anderen te praten en tips te krijgen. Wij denken graag met je mee en zoeken samen naar een oplossing.

Onze jeugdmaatschappelijk werkers en jongerencoaches bieden ondersteuning aan jou en je kind. Zij werken ook samen met het onderwijs en kunnen bemiddelen tussen je gezin, je kind, de school en de leerkracht.

Peuter & Ouderochtend

Een gezellige ochtend voor ouders, opa's, oma's of verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar. Ervaringen uitwisselen en vragen stellen over de opvoeding, terwijl kinderen lekker spelen, zingen, dansen...
Meer informatie

Opvoedtraining voor ouders en verzorgers

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Een oudercursus kan helpen om samen met andere ouders oplossingen voor deze vragen te vinden. Door het uitwisselen van ervaringen zul je merken dat je niet de enige bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding van kinderen. Opvoeden & Zo is een cursus voor alle ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 - 12 jaar.

Home-Start 0 t/m 14 jaar

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. De vraag van de ouders is het uitgangspunt.

Informatie & contact Home-Start
Saskia Erkelens E serkelens@socius-md.nl  M 06 453 04 409.

MET Heemskerk is onderdeel van WelschapSocius Groep