Opvoeden

Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms ook niet... U maakt zich zorgen over zijn of haar gedrag, maar weet niet hoe u dit aan kunt pakken. Uw kind luistert slecht of niet, houdt zich niet aan de regels, wil niet naar school, spijbelt misschien. Of u ziet dat uw kind angstig of verdrietig is. Er kunnen veel oorzaken zijn.

Het is soms best lastig om als ouder contact te houden met je kind. Veel ouders worstelen hiermee. Het is fijn om hierover met anderen te praten en tips te krijgen. Wij denken graag met u mee en zoeken samen met u naar een oplossing.

Onze jeugdmaatschappelijk werkers en jongerencoaches bieden ondersteuning aan u en uw kind. Zij werken ook samen met het onderwijs en kunnen bemiddelen tussen gezin, kind en school, leerkracht.

Peuter-/ouderochtend

Een gezellige ochtend voor ouders, opa's, oma's of verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar. Ervaringen uitwisselen en vragen stellen over de opvoeding, terwijl kinderen lekker spelen, zingen, dansen...
Meer informatie

Opvoedtraining voor ouders/verzorgers

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Een oudercursus kan u helpen om samen met andere ouders oplossingen voor deze vragen te vinden. Door het uitwisselen van ervaringen zult u merken dat u niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding van kinderen. Opvoeden & Zo is een cursus voor alle ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar).

Home-Start 0 t/m 14 jaar

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. De vraag van de ouders is het uitgangspunt.

Informatie & contact Home-Start
Saskia Erkelens E serkelens@socius-md.nl  M 06 453 04 409.

MET Heemskerk is onderdeel van WelschapSocius Groep