Vrijwilligerswerk, doen!

Vrijwilligerswerk is verrijkend; voor jezelf als vrijwilliger én voor degenen waarvoor je het doet. Jouw talent vrijwillig inzetten geeft voldoening; het biedt je kansen om andere mensen te ontmoeten en om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.
Bij MET zijn ruim 500 vrijwilligers actief. In de buurtcentra organiseren vrijwilligers allerlei activiteiten. Vrijwilligers bieden individuele ondersteuning bij mensen thuis. Inwoners organiseren samen met ons activiteiten in de buurt. Wij geven inwoners en vrijwilligersgroepen daarbij informatie, advies en ondersteuning.

Vrijwilliger worden? Dat kan bij uiteenlopende activiteiten:

  • Voor jeugd: huiskamerinloop, vakantieactiviteiten, Timmerdorp, brede school, sport en spel, creativiteit, meidengroep, huiswerkbegeleiding. 
  • Opvoedingsondersteuning: Home-Start, (voor)leesprojecten.
  • Voor volwassenen: fietsen en wandelen, klaverjassen, fietsvierdaagse, het blad Senior.
  • Individuele ondersteuning: maatje voor iemand zijn, hulp bij financiële administratie, taalvrijwilliger, huisbezoek aan ouderen?
  • Voor mensen met een verstandelijke beperking: soosavond, knutselen, handwerken.
  • In het buurtcentrum: bar- of baliemedewerker, tuinonderhoud.

Zit er iets voor je bij? Neem contact met ons op!

Vrijwilligersbeleid

Voor onze ruim 500 actieve vrijwilligers hebben wij een vrijwilligersbeleid. De gedragscode is hier een onderdeel van.
Vrijwilligers die onder onze verantwoordelijkheid met kinderen en/of andere kwetsbare groepen werken en/of bij inwoners in de thuissituatie werken, is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Wij vergoeden de kosten.

Wat is Steunpunt Vrijwilligers Heemskerk?

MET Heemskerk organiseert het Steunpunt Vrijwilligers Heemskerk. Het SVH adviseert en ondersteunt vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers. Op beverwijkheemskerkvoorelkaar.nl kunnen bewoners en clubs elkaar diensten aanbieden en vragen.
Voor informatie kun je iedere maandag- en vrijdagochtend van 11.00 - 12.00 uur terecht in het Spectrum of bel 0251 731 700 (werkdagen van 9.00 - 12.00 uur).

MET Heemskerk is onderdeel van WelschapSocius Groep