Ouder worden

Gezond en fit ouder worden en zo lang mogelijk thuis blijven wonen... wie wil dat niet? Wij bieden u mogelijkheden om u daarbij te helpen. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan activiteiten en/of u als vrijwilliger inzetten. Ook kunnen wij u informatie en advies geven en u op verschillende manieren ondersteunen .

Ouderenadviseur

De ouderenadviseur geeft u informatie en advies over allerlei diensten en voorzieningen die kunnen helpen bij het ouder worden en bijv. zelfstandig (blijven) wonen. Samen met u wordt gekeken naar de mogelijkheden, zoals de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In dat gesprek komen misschien ook nog andere aspecten aan de orde die voor u van belang zijn. De ouderenadviseur kan u thuis bezoeken. De hulp van de ouderenadviseur is onafhankelijk en gratis.
Onze ouderenadviseurs zijn ook betrokken bij het Preventief Huisbezoek project.

Maatschappelijk werk

Het maatschappelijk werk ondersteunt bij vragen of problemen die u tegenkomt in het dagelijks leven en waar u zelf niet uitkomt, ook niet met hulp van uw netwerk.

Maatjesproject

Het Maatjesproject brengt mensen die behoefte hebben aan gezelschap in contact met een vrijwilliger.

Gezondheid

Door meer sociale contacten, meer te bewegen of door te praten over zaken die u dwars zitten kunnen lichamelijke klachten soms minder worden.
De welzijnscoach helpt u op weg! Klik hier voor meer informatie.

Ouderenblad Senior

Elke maand verschijnt het ouderenblad Senior. Klik hier voor de digitale versie.

Mantelzorgondersteuning

MaatjeZ centrum voor mantelzorg ondersteunt mantelzorgers in o.a. Heemskerk.

Activiteiten voor volwassenen en senioren

Voor volwassenen en senioren zijn in de buurtcentra veel mogelijkheden voor activiteiten. Klik hier voor een overzicht.

DIT OOK NOG VERMELDEN?

Link naar Meer Bewegen voor Ouderen MBvO