Welzijn in Broekpolder

Wij ondersteunen bewoners van jong tot oud (0 tot 100 jaar) bij het ontwikkelen van vaardigheden om mee te kunnen doen in de samenleving. Het welzijnswerk wil een steuntje in de rug zijn, met iemand meelopen, maar niet langer dan nodig. We organiseren verschillende activiteiten om sociale netwerken, ontmoeting, zelfredzaamheid, talentontwikkeling en maatschappelijke deelname te bevorderen.

Voor jeugd & jongeren is het belangrijk dat zij een aanspreekpunt hebben in hun eigen omgeving, iemand die zij vertrouwen, bij wie zij hun verhaal kwijt kunnen. Iemand die hen zonodig aanspreekt op hun gedrag of hen vraagt zelf een bijdrage te leveren in de buurt. Jeugd- en jongerenwerkers zijn op straat aanwezig, geven informatie en advies en begeleiden de inloop in Inside54.

Taalcarrousel

Bij een kopje koffie of thee een-op-een met elkaar praten in het Nederlands. Voor leergierige anderstaligen en voor iedereen die hen daarbij wil helpen. Meedoen kan per keer en kost 1 euro. Wanneer & waar: woensdagavond van 19.00 - 20.30 uur (niet op de laatste woensdag van de maand) in Gezondheidscentrum Broekpolder.

Buurtinitiatieven

Bewoners organiseren activiteiten in wijkcentrum Citadel. Gezellig en goed voor sociale contacten. Zie hiervoor Facebook Mijn Broekpolder. Ook is er een Buurtboekenkast.

Activiteiten

Bij het inschrijven op activiteiten maakt u eerst een account aan.

Jongerencentrum Inside54

Inside54 is een jeugdcentrum ingericht speciaal voor jongeren. De locatie is de afgelopen zomer verbouwd en heeft een mooie metamorfose ondergaan.Er zijn 2 vrije inloopmomenten in de week voor twee leeftijdsgroepen; 8 t/m 14 jaar en 12 t/m 17 jaar. Tijdens de inlopen kun je diverse spellen spelen, er is een tafelvoetbalspel, pooltafel, airhockeytafel, 3 pc’s, een playstation 3, Xbox en WII. Verder is er een gezellig zithoekje om te kletsen of chillen, een bar waar je drinken (thee en limonade zijn gratis) en wat lekkers kunt kopen en er staat regelmatig leuke muziek op. Onze vrijwilligers helpen je graag als je vragen hebt of iets wilt ondernemen.

Wij organiseren tijdens de inloop regelmatig activiteiten. Heb jij goede ideeën of wil je meehelpen bij het bedenken of organiseren van een activiteit? Laat het dan weten aan een van onze collega’s.

inschrijven hoeft niet voor Inside54 en toegang is gratis, je bent van harte welkom!

Handig om te weten

Wij vragen borg voor het lenen van spelmateriaal, dit betreft de sleutel van je fiets of huis. Wij accepteren geen telefoons, geld, sieraden of brillen als borg.

Op dit moment is er i.v.m. Corona een verplichting tot het opschrijven van je voornaam en achternaam plus een telefoonnummer van één van de ouders/verzorgers waar het kind woont. Dit is noodzakelijk voor een eventueel contactonderzoek. De gegevens worden zorgvuldig bewaard en zijn alleen voor Covid-contactonderzoek bestemd.

Rooster voor de inloop

Woensdag            Jongereninloop 16:00 -  18:00 uur  12 t/m 17 jaar
Donderdag           Tienerinloop 14.30 - 16:30 uur 8 t/m 14 jaar

Voor jongeren 14+

Sportactiviteiten op donderdagavond. Deze vind je op onze Facebook pagina Welzijn Broekpolder.

Contact met de sociaal werkers

Michel Zwaga M 06 149 78 742
Amber Veldhoen M 06 149 78 727
Iris Greven M 06 196 95 231
Rianne Tol M 06 184 82 619

Welschap Welzijn werkt in Broekpolder samen met Stichting Welzijn Beverwijk.