Welzijn in Broekpolder


Wij ondersteunen bewoners van jong tot oud (0 tot 100 jaar) bij het ontwikkelen van vaardigheden om mee te kunnen doen in de samenleving.
Het sociaal werk wil een steuntje in de rug zijn, met iemand meelopen, maar niet langer dan nodig. We organiseren verschillende activiteiten om sociale netwerken, ontmoeting, zelfredzaamheid, talentontwikkeling en maatschappelijke deelname te bevorderen.
Voor jeugd & jongeren is het belangrijk dat zij een aanspreekpunt hebben in hun eigen omgeving, iemand die zij vertrouwen, bij wie zij hun verhaal kwijt kunnen. Iemand die hen zonodig aanspreekt op hun gedrag of hen vraagt zelf een bijdrage te leveren in de buurt. Jeugd- en jongerenwerkers zijn op straat aanwezig, geven informatie en advies en begeleiden de inloop in Inside54.

Taalcarrousel

Bij een kopje koffie of thee een-op-een met elkaar praten in het Nederlands. Voor leergierige anderstaligen en voor iedereen die hen daarbij wil helpen. Meedoen kan per keer en kost 1 euro. Wanneer & waar: woensdagavond van 19.30 - 21.00 uur (met uitzondering van de vakanties) in Gezondheidscentrum Broekpolder.

Buurtinitiatieven

Bewoners organiseren activiteiten in wijkcentrum Citadel. Gezellig en goed voor sociale contacten. Zie hiervoor Facebook Mijn Broekpolder. Ook is er een Buurtboekenkast.

Jeugdactiviteiten

Jongerencentrum Inside54

Bij Inside54 zijn twee vrije inloopmomenten in de week voor twee leeftijdsgroepen; 8 t/m 14 jaar en 10 t/m 15 jaar. Tijdens de inlopen kun je diverse spellen spelen, er is een tafelvoetbalspel, pooltafel, airhockeytafel, 3 pc’s, een playstation 3, Xbox en WII. Wij vragen borg voor het lenen van spelmateriaal, dit betreft de sleutel van je fiets of huis. Wij accepteren geen telefoons, geld, sieraden of brillen als borg. Er is een gezellig zithoekje om te kletsen of chillen, een bar waar je drinken (thee en limonade zijn gratis) en wat lekkers kunt kopen en er staat regelmatig leuke muziek op. Onze vrijwilligers helpen je graag als je vragen hebt of iets wilt ondernemen.
Wij organiseren tijdens de inloop regelmatig activiteiten. Heb jij goede ideeën of wil je meehelpen bij het bedenken of organiseren van een activiteit? Laat het dan weten aan een van onze collega’s.
Inschrijven hoeft niet voor Inside54 en toegang is gratis, je bent van harte welkom!

Corona maatregelen

Op dit moment is een verplichting tot het opschrijven van je voornaam en achternaam plus een telefoonnummer van één van de ouders/verzorgers waar het kind woont. Dit is noodzakelijk voor een eventueel contactonderzoek. De gegevens worden zorgvuldig bewaard en zijn alleen voor Covid-contactonderzoek bestemd.

Openingstijden Inloop

Woensdagmidag 15.00 - 17.30 10 t/m 15 jaar  
Woensdagavond 19.00 - 22.00 14 t/m 20 jaar  
Donderdagmiddag 14.30 - 16.30 8 t/m 14 jaar  
Donderdagavond 19.00 - 22.00 14 t/m 20 jaar Met mooi weer sporten buiten

Contact met de sociaal werkers

Michel Zwaga M 06 149 78 742
Amber Veldhoen M 06 149 78 727
Maartje Puttmann M 06 450 04 738 
Rianne Tol M 06 184 82 619

MET Heemskerk werkt in Broekpolder samen met Stichting Welzijn Beverwijk.