Brede School

KIES - Kinderen in echtscheidingssituaties gr. 4 t/m 8

Voor wie
Een training voor kinderen vanaf groep 4 t/m groep 8 die met echtscheiding te maken hebben. Het programma biedt herkenning, geeft de mogelijkheid tot verwerking, leert kinderen omgaan met de veranderde situatie, biedt antwoorden op vragen en leert hoe je kunt omgaan met de nieuwe situaties die zich door de scheiding aandienen.

Groep & bijeenkomsten
De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen die in acht wekelijkse bijeenkomsten van een uur bij elkaar komen op school (onder schooltijd).

Ook zijn er 2 online ouderbijeenkomsten via teams. Deze zijn op vrijdag 28 oktober van 9.00 – 9.45 uur en op 13 januari van 9.00 – 9.45 uur (evaluatiebijeenkomst). De groep wordt begeleid door twee speciaal opgeleide KIES-coaches van MET Heemskerk.

Wanneer & waar
We organiseren elk voor- en najaar een groep voor kinderen van groep 4 t/m 8. De KIES spel-, doe en praatgroep vindt plaats op één van de basisscholen in Heemskerk. De 2 ouderbijeenkomsten (één bij start en één bij afronding) zijn online.

Informatie en aanmelden
De KIES training is ontwikkeld door het Expertise Centrum Kind en Scheiding in samenwerking met de Universiteit Utrecht (o.a. Ed Spruijt) en wordt door ouders en kinderen gewaardeerd met een 8,5.

Mail voor meer informatie of aanmelden naar jmw12min@metheemskerk.nl of via de leerkracht en/of intern begeleider van de basisschool. U kunt ook bellen met 088 88 76 900 en vragen naar Tamara Helder of Marjolijn Miedema. Ook op www.kiesvoorhetkind.nl vindt u meer informatie. Let op: voor de aanmelding moeten beide ouders voor akkoord tekenen.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Datums 31-10-2022 t/m 09-01-2023
Dag Maandag