Brede School

KIES - Het Jonge Kind

Voor wie
Een speciaal ontwikkelde training voor kinderen uit groep 1, 2 en 3 die met echtscheiding te maken hebben. We maken gebruik van praatpoppen en andere aangepaste werkvormen voor kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen en schrijven.

Het programma biedt herkenning, geeft de mogelijkheid tot verwerking, leert kinderen omgaan met de veranderde situatie, biedt antwoord op vragen en leert hoe je kunt omgaan met nieuwe situaties die zich door de scheiding aandienen.

Groep & bijeenkomsten
De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen die in acht wekelijkse bijeenkomsten van een uur bij elkaar komen op school (onder schooltijd). Ook zijn er 2 ouderbijeenkomsten. De groep wordt begeleidt door twee
speciaal opgeleide KIES-coaches van MET Heemskerk.

Wanneer & waar
We organiseren elk voor- en najaar een groep voor kinderen van groep 1, 2 en 3. De startdata van voorjaar 2022 id nog niet bekend.

De KIES spel-, doe en praatgroep vindt plaats op één van de basisscholen in Heemskerk. De 2 ouderbijeenkomsten (één bij start en één bij afronding) zijn bij een locatie van MET Heemskerk.

Informatie en aanmelden
Je kunt bellen naar 088 88 76 800 en vragen naar Tamara Helder of Marjolijn Miedema.
Let op: voor de aanmelding moeten beide ouders tekenen voor akkoord.

Er zijn geen kosten aan verbonden.
Op www.kiesvoorhetkind.nl vindt u meer informatie

Datums 01-01-2022 t/m 15-12-2022
Periode Op afspraak